Рецепти и подправки

 

На вашето внимание предлагаме пълната гама подправки предлагани от Хени Пени. С тяхна помощ ще можете да използвате максимално потенциала на оборудването на Хени Пени, най-вече на отворените фритюрници и фритюрниците под налягане. Храната овкусена с тези подправки придобива характерен аромат и вкус и веднага се харесва на клиентите - подправките имат дългогодишно приложение в  продуктите на световноизвесни хранителни вериги - гарянция за качество и отличен вкус.

По-долу ще намерите подробното им описание и начини на приложение за оптимални резултати.

 

НАРЪЧНИК ЗА УПОТРЕБА НА МАРИНАТИ И ПОДПРАВКИ

 

Regular PHT Breading [ Консистенция: мека Вкус: традиционен]

Балансирана подправка за допълване на вкуса, с мекаконсистенция – не хрупка. Точно това си представяш,когато чуеш „пържено пиле”. Това е оригиналната подправка червен етикет, разработена от Хени Пени за пържено под налягане пиле. Използва се за всичко освен  за сладкиши. Прекрасно за свински пържоли, котлети и зеленчуци. Подхожда и на печено в конвектомат пиле.Продуктите се овкусяват 15 до 30 минути преди пържене.

Солено, но не хрупкаво. 


Medium Spicy PHT Breading [Консистенция: мека; Вкус: допълващ.]

Добре балансирана панировка, сходна по състав с Regular PHT Breading с добавени подправки за допълнителен вкус.

Използва се при същите ястия като Regular PHT Breading, като само прибавя допълнителен вкус. Продуктите се овкусяват 15 до 30 минути преди пържене.

Spicy PHT Breading [ Консистенция: мека Вкус: завършен.]

Широк спектър от подправки, малко по-пикантни и ароматни от Medium Spicy PHT Breading. Вкусът не е традиционен, но не е и прекалено лютив.

Използва се за свински пържоли и риба на парчета, за да подсили първоначалния вкус от подправката. Продуктите се овкусяват 15 до 30 минути преди пържене.

Regular I PHT Breading [ Консистенция: мека Вкус: мек]

По-мека версия на Regular PHT Breading. Красив златист цвят и традиционна консистенция.

Използва се вместо Regular PHT Breading, за да се подчертае естествения вкус на храната.  Продуктите се овкусяват 15 до 30 минути преди пържене.

HP Breading [ Консистенция: мека Вкус: мек]

Не толкова солена като Regular PHT Breading . Същият цвят и консистенция, с едва забележима разлика във вкуса.

Често се използва за пържени пилешки филета, пържена бамя и други традиционни южни храни. Продуктите се овкусяват 15 до 30 минути преди пържене.

Five Star Breading [ Консистенция: мека Вкус: традиционен]

Широк спектър от подправки, които придават традиционния вид и вкус на южното пържено пиле. С видим за окото пипер. Малко по-блед цвят, малко по- хрупкаво.

Пиле или южен тип меса. За по-добра хрупкавост пържете на два етапа: започнете с по-висока температура до покафеняване, след което пържете при по-ниска температура, но по-дълго от нормалното. Може да се пържи веднага след овкусяване.

Cajun Style Breading [ Консистенция: традиционна Вкус: силно лютив]

Много подправки, завършен вкус, лютиво. Перфектна панировка за крилца Бъфало. По-тъмна.

Пържени под налягане панирани крилца или бутчета. Или панирани, потопени в сос и след това пържени крилца. Подходяща и за шайби панирана риба, зеленчуци и свински пържоли. Продуктите се овкусяват 15 до 30 минути преди пържене.

Chicken & Fish Breading [ Консистенция: хрупкава Вкус: мек]

Фина гранулирана консистенция с малко сол, позволяваща естествените пилешки или рибни сокове да се усетят. Без прекален аромат. По-блед цвят

Формулирана специално за балансиране вкуса на птичи и рибни продукти.  Може да се пържи веднага след овкусяване.

Marinade Breading [Консистенция: хрупкава Вкус: мек (да се използва с Marinade Seasoning mix )]

Превъзходен резултат в комбинация с Marinade или Hot Marinade Seasoning mix. С малко сол, за да се усети вкуса на маринатата, но не трябва да се счита за напълно „безсолна”.

Подправка, предназначена за работа с мариновани продукти. Подходяща за необезкостено пиле или подлютени крилца, крехко месо или нугети. Подходяща също и за скариди и кълцано месо. Неподходяща за
зеленчуци. Може да се пържи веднага след овкусяване.

Marinade Seasoning Mix [Вкус: изпълва продукта; Цвят: не потъмнява]

Микс от подправки за солена марината, която се попива от продукта. Предназначена е за употреба в комбинация с Marinade Breading, без да се преекспонира вкуса

Смесва се с вода. Добър начин да се предаде специфичен вкус на пилето или други месни продукти, напоявайки цялото месо, а не само кожата или панировката. Продуктите трябва да стоят в марината от 4 до 24 часа преди паниране и пържене.

Hot Marinade Seasoning [Вкус: лют, изпълва продукта Цвят: не потъмнява.]

Силно подправен и лют микс за мариноване, предназначен за употреба в комбинация с Marinade Breading, за пържени продукти.

Прекрасен начин за собствен щрих при люти крилца. Трябва да се пържат панирани с Marinade Breading. Сухи крилца да се топят в сос. Подходящо за необезкостено пиле и пържоли. Продуктите трябва да стоят в
марината от 4 до 24 часа преди паниране и пържене.

Double Dip Breading [Консистенция: хрупкава Вкус: мек]

Превъзходна панировка, предназначена за двойно паниране. В комбинация с  Double Dip Wash се постига много добро съотношение на цвят, вкус и консистенция.

Подходяща за скариди, раци и риба, при пържене в открит фритюрник. Може да се използва вместо хрупкава панировка за телешко с патладжан и пармезан . За ястия стил Темпура панирайте на сухо, после потопете в  Double Dip Wash, след което панирайте веднага. Или първо потопете, а след това панирайте.

Double Dip Wash [Вкус: мек Цвят: не потъмнява.]

Универсална марината, която се комбинира добре с Double Dip Breading за постигане на оптимален вкус, консистенция и цвят.

Използва се между отделните панировки, за да допълни вкуса и консистенцията. За постигане на по-рядка смес разредете с вода, а за по-гъста - с бира. Потопете продуктите в сместа, изцедете и панирайте.

All Purpose Seasoning shake-on [Вкус: леко сладникав Цвят: наситено кафяв.]

Прекрасна комбинация от универсални подправки, които добавят леко сладникав вкус и наситен кафяв цвят.

Перфектната подправка за  ребърца, гърди и свинско месо. Подходяща при печене в конвектомат. За постигане на превъзходна коричка може да се смеси с кафява захар. Не се препоръчва за пилешки меса. Подправка на вкус. За по-силен аромат може да се втрие в продукта.

Chicken Seasoning base

Концентрат, използван за производството на базова панировка при малко по обем производство. Силен концентрат.

Комбинация от пакет подправки, 11.3 кг. брашно и 1.1 кг. сол. За да внесете собствен щрих, към концентрата прибавете съставки по желание и ще получите „домашна” панировка. Може да се пържи веднага след овкусяване.

Sure Chef Seasoning shake-on [Вкус: мек, чубрица Цвят: златист, червеникаво кафяв.]

Превъзходна подправка за ежедневна употреба, основно за птици и зеленчуци. Комбинация от треви и чушка. За  оптимален цвят.

Да се използва при печене в грил или конвектомат. За да придадете специфичен вкус на картофите, разбъркайте обелените и нарязани картофи с олио и Sure Chef Seasoning, след което ги запечете в грил или конвектомат. За да сте сигурни, че всичко е равномерно разбъркано, използвайте шейкър. Разпределете ги равномерно и печете веднага.

Barbeque Sauce Mix [Вкус: сладникав, остър, традиционен вкус BBQ чубрица Цвят: потъмнява с печенето]

Лесен и икономичен начин да приготвите сос барбекю спрекрасен и балансиран аромат. Подходящ за направа както на обикновен сос за ежедневна употреба, така и за нещо специално. Може да се комбинира с месен бульон, кленов сироп, бира или бърбън. Смесва се с кетчуп в съответствие с инструкциите и се вари на слаб огън 10 минути.


РЕЦЕПТИ ЗА ФРИТЮРНИК ПОД НАЛЯГАНЕ

 

Пържено пиле, филе, прясно панирано

Парчета пържено пиле с кокал, прясно панирано (бутчета)

Пържени пилешки крилца, прясно панирани

 

РЕЦЕПТИ ЗА ГРИЛ

 

МЕНЮ РОТИСЕРИЯ / ГРИЛОВЕ ХЕНИ ПЕНИ/